Читај ми!

Турска прошле године запленила дрогу у вредности од скоро 19 милијарди долара

Турско министарство унутрашњих послова је објавило да је током 2020. године у тој земљи заплењена дрога у вредности од 18,7 милијарди долара, као и да је током полицијских акција ухапшено више од 23.000 особа.

Министар унутрашњих послова Турске Сулејман Сојлу је навео да је, поређења ради, вредност дроге која је заплењена 2011. године износила нешто више од 239 милиона долара, док је током 2019. године заплењена дрога у вредности од око седам милијарди долара, пренео је Дејли сабах.

Према истим подацима, од последица конзумирања наркотика током 2020. године преминуле су 342 особе.

Прошле недеље је на југоистоку Турске заплењено више од једне тоне кокаина, а турске власти тврде да највише профита од кријумчарења дроге има Радничка партија Курдистана, коју сматрају терористичком групом. 

Турска, која се налази на транзитној рути кријумчарења дроге између Европе и Азије, води одлучну борбу против трговине наркотика, преноси Дејли сабах. Тврди се да је Јужна Америка примарни извор кокаина и сличних дрога које се кријумчаре у Турску, како за домаћу употребу, тако и за дистрибуцију у азијске земље.

Током протекле године, заплењено је 20 тона марихуане, 11 тона хероина и 800 килограма кокаина. 

Прошле године је влада Турске покренула програм награђивања грађана који обавештавају органе о прозиводњи и масовној дистрибуцији наркотика.

Грађани који обавесте надлежне могу да добију и до 60.000 долара, у зависности од количине заплењених наркотика.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи