Читај ми!

Лидер Боко харама је (сада заиста) мртав

Лидер Боко харама, нигеријске подружнице радикалних исламиста, Абубакар Шекау је мртав, објавила је ова група, која се сматра одговорном за смрт неколико десетина хиљада људи. Нигеријске власти су, претходно, у три наврата објављивале да је Шекау мртав.

Смрт Абубакара Шекауа потврђена је две седмице пошто су нигеријске тајне службе објавиле да се лидер Боко харама убио да не би пао у руке ривалима из Исламске државе.

Иако су и Исламска држава и нигеријске власти тврдиле да је Шекау мртав, посматрачи су били јако опрезни с обзиром на то да је шеф исламиста претходно у три наврата проглашаван мртвим.

Лидер Боко харама се, како наводе медији у Нигерији, убио да не би пао у руке ривалима из Исламске државе, који су са педесетак возила упали у његов штаб на северозападу Нигерије.

Вест су нигеријским медијима потврдили и званичници тајне службе, наводећи да је Шекау пуцао себи у груди и активирао прслук са експлозивом.

Нигеријски Дејли пост тврди да су власти те државе обавештене о смрти лидера Боко харама, али званичници нису могли да саопште више детаља о том догађају.

Истовремено, Стејт департмент је саопштио да Исламска држава не може да добије награду од седам милиона долара, коју је Вашингтон обећао за хватање лидера Боко харама.

Абубакар Шекау је на челу Боко харама од 2009. године, када је убијен његов претходник Мухамед Јусуф.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара