Читај ми!

Први резултат састанка Бајдена и Путина – амбасадор Антонов до краја месеца поново у Вашингтону

Руски амбасадор у Сједињеним Државама Анатолиј Антонов спреман је да се до краја месеца врати у Вашингтон, саопштено је из Москве.

И амерички амбасадор Џон Саливан би ускоро требало да се врати у Москву, али још није прецизирано када, што је први и најконкретнији резултат састанка Џозефа Бајдена и Владимира Путина у Женеви.

Москва је повукла амбасадора Антонова у марту, након што је председник Сједињених Држава Џозеф Бајден рекао да верује да је Владимир Путин био убица и запретио да ће "платити за своја злодела".

"Најважније за нас је да рашчистимо односе Русије и САД, који су погоршани због тога што их је Вашингтон довео у ћорсокак. Спремни смо да спречимо да се односи неповратно погоршају, ако су Американци свесни тог ризика", саопштило је тада руско министарство спољних послова након повлачења амбасадора на консултације.

Убрзо је и амерички амбасадор у Москви позван на консултације у Вашингтон.

Путин и Бајден су се у среду састали у вили "Ла Гранж" у Женеви, после чега су се на одвојеним конференцијама обратили новинарима.

Бела Кућа и Кремљ су у заједничком саопштењу навели да се може постићи напредак у заједничким циљевима, чак и у периодима напетости.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво