Читај ми!

Г7 повећава буџет за борбу против климатских промена

Група седам индустријски најразвијенијих држава на свету договорила се да повећа допринос за финансирање борбе против климатских промена и испуни закаснело обећање да ће дати 100 милијарди долара годишње за помоћ сиромашнијим земљама. Позвала је друге развијене земље да се придруже тим напорима.

У заједничком саопштењу након састанка седам највећих економија света током викенда у Кербис беју, на југозападу Велике Британије, Г7 је навео да поновно потврђује заједнички циљ развијених земаља да издвоје 100 милијарди долара из јавних и приватних извора до 2025. године, пренео је Ројтерс.

"У том циљу, обавезујемо се да ћемо повећати и побољшати свеукупне међународне доприносе за јавно финансирање климе за овај период и позивамо друге развијене земље да се придруже и појачају свој допринос овим напорима", наведено је у саопштењу.

Г7 позива Кину да поштује људска права у региону Синђијанг и омогући Хонгконгу висок степен аутономије, наведено је у скоро завршеној верзији саопштења.

"Промовисаћемо своје вредности, укључујући позив Кини да поштује људска права и основне слободе, посебно у вези са Синђијангом и тим правима, слободама и високим степеном аутономије за Хонгконг утврђеним у кинеско-британској заједничкој декларацији и основном закону", навео је Г7.

Група седам индустријски најразвијенијих држава на свету је нагласила значај мира и стабилности у Тајванском мореузу и заложила се за мирно решавање тог питања.

"И даље смо озбиљно забринути ситуацијом у Источном и Јужном кинеском мору и оштро се противимо било каквим једностраним покушајима промене 'статуса кво' и повећања тензија", наводи Г7.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво