Читај ми!

Хорор избори у Мексику, људске главе бачене на бирачка места

Непознати починиоци бацили су људске главе на два бирачка места у Тихуани, јавља Информадор. Пуцано на канцеларије странке председника Обрадора, украдени гласачки листићи на неколико бирачких места.

Људске главе бачене су на столове за којима су седели чланови бирачких одбора на два места у Тихуани, али су починиоци одмах побегли са гласачких места.

На тај начин само је настављен најкрвавији изборни процес у историји Мексика, током којег је убијен 91 политичар и забележено више од 900 напада на кандидате и активисте, махом опозиционих странака.

Из саопштења локалних власти није јасно да ли су починиоци ухваћени, али је недалеко од гласачким места у Тихуани пронађено још неколико пластичних кеса са деловима људских тела и одсеченим главама.

Осим бацања делова људских тела на бирачка места, непознати нападачи су испалили 32 метка на канцеларије партије Морена, председника Андреса Мануела Лопеза Обрадора.

Недуго затим, маскирани нападачи отели су гласачке листиће са неколико бирачких места у Мексикали.
Током кампање, у 910 напада на политичаре убијена је 91 особа, од којих су 36 били кандидати. Око 75 одсто напада било је усмерено против опозиционара.

Мексички медији такође наводе да се у тој држави у последње време бележи безмало сто убистава дневно и да је претходне године убијено 34.600 људи.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво