Читај ми!

Врховни суд САД: "Џонсон и Џонсон" мора да плати 2,12 милијарди долара одштете

Амерички Врховни суд одбио је жалбу компаније "Џонсон и Џонсон" која је тражила поништење одштете од 2,12 милијарди долара женама којима су производи те компаније, који садрже талк, изазвали рак јајника.

Овом одлуком Врховног суда остаје на снази прошлогодишња пресуда Апелационог суда државе Мисури којом је компанији наложено да 22 жене добију укупну надокнаду од 2,12 милијарди долара, чиме је био умањен износ накнаде из првостепене пресуде.

Суд из Мисурија је 2018. године наредио компанији "Џонсон и Џонсон" да плати одштету од 4,7 милијарди долара за 22 жене којима су производи те компаније, који садрже талк, изазвали рак јајника.

Након шестонедељног суђења, порота је одлучила да тужиље добију 4,14 милијарди долара казнене одштете и 550 милиона за компензацијску одштету.

Стручњаци су сведочили током суђења да је азбест, познати канцероген, помешан са минералним талком који је основни састојак "Џонсон и Џонсон" беби пудера и производа за туширање, а адвокати су рекли да су влакна азбеста и честице талка пронађене у ткиву јајника многих жена.

Врховни суд у Мисурију, највиши суд државе, у новембру је одбио да саслуша жалбу компаније на пресуду Апелационог суда у Мисурију, што је навело "Џонсон и Џонсон" да се жали Врховном суду САД.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво