Читај ми!

Дивље свиње "опљачкале" жену у Риму

Жена која је изашла из самопослуге и упутила се ка свом аутомобилу на паркингу у зони Ле Руге у Северном делу Рима, општина Формело, у једном моменту се нашла окружена чопором дивљих свиња које је нису оставиле на миру све док се није "предала" и оставила им пуну кесу. Појава дивљих свиња на улицама главног града Италије није неуобичајена појава али је у последње време све чешћа па се поводом овог догађаја огласила и градоначелница Вирџинија Рађи.

Чопор дивљих свиња од којих четири одрасле и четири младунчета, пратили су и опколили жену која је носила кесу из набавке, приближили су јој се, прво покушале да јој отму кесу а затим је нису оставили на миру све док им није препустила плен.

Дивље свиње се често могу видети на улицама Рима како брљају по контејнерима у потрази за храном и примећује се да се уопште не плаше људи, што може бити опасно нарочито када су у чопору и када мајка осети да можда треба да брани младунце.

Ова група дивљих свиња весело је махала реповима док је извлачила из кесе оно што је жена купила пре само неколико минута.

Градоначелница Рима Вирџинија Рађи огласила се поводом овог догађаја, рекавши да то није њена одговорност као градоначелнице већ региона који мора да се побрине за дивље животиње које се све чешће појављују на улицама италијанских градова у потрази за храном или пратећи мирис који долази из продавница и ресторана.

Пре извесног времена су две дивље свиње, које су се отимале око плена из контејнера, напале жену која је шетала свог пса.

"Постало је немогуће изаћи из куће. Они се више ничега не плаше и често се "свађају" око плена из контејнера, ми се осећамо као заробљеници у властитим кућама" – сведочења су становника тог дела града.

У фебруару ове године, Луку је напала изузетно велика дивља свиња која је јурила за њим и његовим псом.

"Спасао сам се само јер сам млад и бавим се спортом па сам заиста брзо трчао. Никада нисам видео тако велику дивљу свињу. Мислим да је то био мужјак који је био вођа чопора", изјавио је Лука за медије.

Дивље свиње се све чешће виђају на улицама, паркинзима тржних центара и у парковима.