Читај ми!

Хамас испалио више од 3.000 ракета за недељу дана, најављује нови масовни напад на израелске градове

Израелске снаге наставиле су масовне ваздушне ударе на Газу док расте међународни притисак да се обуставе сукоби. Хамас, који је за недељу дана испалио 3.150 ракета, најављује нови масовни напад на израелске градове. САД су три пута блокирале заједничку изјаву Савета безбедности Уједињених нација у којој се и од Израела и Пaлестинаца тражи хитно примирје.

У заједничкој изјави Савета безбедности обе стране се критикују због дуготрајног насиља и тражи се хитна обустава сукоба. Међутим, како наводи Тајмс оф Израел, представница САД у Савету безбедности УН блокирала је три пута усвајање те изјаве.

Првобитни предлог заједничке изјаве предложиле су Норвешка, Тунис и Кина, док представици САД нису коментарисали изјаву. Чланови Савета безбедности имају времена да до понедељка у подне изађу са заједничким ставом и изјавом.

Како јавља агенција Ројтерс, у четвртак ће бити одржано заседање Генералне скупштине УН у вези са најновијим сукобом Израела и Хамаса.  

У међувремену, израелске снаге су наставиле са бомбардовањем Газе гађајући, како кажу, Хамасова упоришта, укључујући и подземне тунеле.

Хамас, који је за недељу дана испалио 3.150 ракета, најављује нови масовни напад на израелске градове. 

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара