Читај ми!

Италија, лучки радници блокирали товар оружја намењен Израелу

Италијански лучки радници блокирали су брод на путу за Израел, за који сумњају да је натоварен оружјем, јавља "Italia24". "У Ливорну се неће претоваривати оружје намењено убијању цивила", наводи синдикат лучких радника.

По други пут за годину дана, италијански лучки радници зауставили су бродове који превозе оружје ка Блиском истоку, не желећи да на било који начин допринесу непријатељствима у којима је претходних дана у сукобу Израела и Палестинаца убијено више од 150 особа.

"Уколико буде потребно, штрајковаћемо али оружје намењено убијању цивила неће проћи кроз ову луку", рекао је шеф синдиката Ђовани Кераоло.

Товар оружја је у Ливорно дошао из Ђенове, а лучке раднике је о терету обавестила организација "Вепон воч" (Weapon Watch).

У априлу прошле године, лучки радници Ђенови зауставили су транспорт оклопних возила М88 "херкулес" који је у тој луци стао на путу из Северне Каролине за Саудијску Арабију.

Током претходних неколико година, лучки радници у Италији су у неколико наврата штрајковали тражећи да се заустави транспорт наоружања преко те луке.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво