Читај ми!

Сирене у Тел Авиву, Хамас испалио 130 ракета на град

Настављају се сукоби израелских и палестинских снага. Из Газе су током дана испаљене ракете на град Ашкелон, погинуле су две особе. Израел је одговорио нападима на Газу. Ројтерс преноси да је у том граду погинуло најмање 28 особа. Хамас саопштио да је испалио 130 ракета на Тел Авив, а израелске власти су затвориле аеродром у том граду.

Други дан заредом настављају се сукоби израелских снага и палестинског покрета Хамас. Најозбиљнији сукоб од 2019. године започео је јуче, након што су се код џамије Ал Акса у Јерусалиму сукобили палестински верници и израелска полиција.

Израелске снаге су саопштиле да су током ноћи извеле ваздушне ударе у Појасу Газе, пошто су палестински милитанти наставили да ракетирају израелска насеља, у сукобу који је ескалирао јуче. 

У јутрошњој изјави челник Хамаса Исмаил Ханије рекао је да ће се ракетни напади наставити, све док Израел не заустави "акције тероризма и насиља" у Јерусалиму, код џамије Ал Акса.

Палестински лекари тврде да је најмање двадесеторо људи, укључујући децу, убијено у нападима, док тамошњи Црвени полумесец наводи да је стотине Палестинаца повређено у сукобима на Храмовној гори.

Израелска војска је саопштила да су 15 убијених били милитанти, а да је шест израелских цивила рањено у јутрошњим ракетним нападима палестинских снага.

Током поподнева, ракете, које су испаљене из области Газе, погодиле су град Ашкелон и том приликом су погинуле две жене.

"Нећемо толерисати нападе на нашу територију, на наш главни град, наше грађане и војнике. Ко год нас нападне, платиће скупо", поручује израелски премијер Бенјамин Нетанјаху.

Земље широм света апелују на смањивање тензија на обе стране, међу којима САД, Европска унија и Велика Британија.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара