Читај ми!

Сукоби на Храмовној гори у Јерусалиму, повређено више од 270 људи

Велики сукоби су почели јутрос на Храмовној гори, када је полиција упала у то подручје након што се на хиљаде Палестинаца окупило тамо током ноћи, а за то време су сакупљали камење и разно ручно израђено оружје, преноси "Тајмс оф Израел". Палестинско друштво црвени полумесец саопштило је да је више од 275 Палестинаца повређено у нередима, од којих је више од 205 пребачено у болницу.

До сукоба је дошло када је полиција упала у то место након што се на хиљаде Палестинаца сакупило тамо током ноћи, а на нападе полиција је одговорила шок-бомбама и гуменим мецима, преноси Ројтерс.

"Екстремни Палестинци су унапред добро испланирали да изведу овакав напад на Храмовној гори. Ово што се тренутно дешава је резултат плана", рекао је портпарол премијера Бенјамина Нетанјахуа, Офир Генделман.

Полиција је додала да је извела на хиљаде својих припадника на улице Јерусалима, како би чували мир.

Истовремено, Палестинци желе источни Јерусалим да буде њихов главни град државе коју траже унутар окупиране Западне обале и Газе.

У недељу увече је дошло до жесотких окршаја између палестинских демонстраната и израелске полиције, а најмање 25 особа је повређено и 23 су ухапшене.

Храмовна гора је свето место и за Израелце и за Палестинце.

На овом месту се налази џамија Ал Акса, треће најсветије место у исламу, а Јевреји га поштују као своје најсветије место, где су стајала оба библијска храма, наводи Тајмс оф Израел.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво