Читај ми!

Француски пилот тужио војску тврдећи да је био присиљен на бизарни ритуал

Пилот француског војног ваздухопловства поднео је кривичну пријаву наводећи да је био везан за мету на полигону док су борбени авиони летели изнад њега и пуцали. Портпарол ваздухопловства тврди да безбедност пилота ни у једном тренутку није била угрожена.

У пријави се конкретно не наводи ниједна особу одговорна за везивање и стављање капуљаче на главу пилота нити је речено колико је људи умешано, наводи Ројтерс.

Пуковник Стефан Спе, портпарол француског ваздухопловства, рекао је да је команда ваздухопловства наредила интерну истрагу и да су одговорни кажњени.

Најтежа казна била је забрана приступа касарни, рекао је Спе. Није рекао колико је људи добило ову казну, нити на колико дана.

Спе тврди да безбедност пилота ни у једном тренутку није била угрожена.

Пилот је у кривичној пријави, у коју је Ројтерс имао увид, навео да се опасни ритуал догодио у марту 2019. године, убрзо након што је стигао у борбену борбену јединицу у ваздухопловној бази Солензара на француском медитеранском острву Корзика.

Пилоту је преко главе стављена капуљача, а неколико колега које су га одвеле на стрелиште, према притужби, на силу га је натерало да уђе у задњи део камиона. 

На фотографијама, које су уврштене у жалбу, приказан је човек у борбеној униформи свезаних ногу и руку, причвршћен за мету на стрелишту јаким најлонским тракама.

Видео-снимак, који је приложен уз жалбу, Ројтерсу је обезбедио адвокат оштећеног Фредерик Берна, такође показују борбене авионе који у близини праве неколико ниских прелета.

У жалби се наводи да је током неких од ових прелета пилот везан за мету могао да чује звук испаљивања муниције из летелице.

Спе није оспорио аутентичност слика, али је нагласио да се створио погрешан утисак да летелица усмерава ватру на пилота који је био везан за мету.

Навео је да је ватра коју је пилот чуо била из ваздухоплова који су били на вежби на другој локацији, а да му је најближа муниција била на око километар.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво