Читај ми!

Азијаткиња нападнута на Тајмс скверу зато што је одбила да скине маску

Полиција у Њујорку трага за особом која је чекићем напала Азијаткињу на Тајмс скверу, након што је одбила да скине маску, преноси "Индепендент".

Тридесетједногодишња Азијаткиња нападнута је док је са пријатељем шетала подземном железницом.

Жртва напада, идентификована као Тереза, рекла је за АБЦ7 да је нападнута зато што је одбила да скине маску.

"Видели смо је док смо пролазили поред ње, разговарала је са собом, попут разговора са зидом, помислила сам да је можда пијана или тако нешто, па смо само желели да брзо прођемо. Међутим, уочила нас је и рекла - скините маске и одједном сам осетила ударац у главу", присећа се жртва тренутка напада.

Тереза је задобила рану на челу и била је на лечењу у болници.

Нападач је побегао пешке, известио је Хил.

Радна група за злочине из мржње њујоршке полицијске управе поделила је на Твитеру снимке напада током којих се у близини може видети неколико случајних пролазника.

Према подацима полицијске управе Њујорка објављеним у понедељак, злочини из мржње у граду настављају да расту, подстакнути порастом злочина усмерених против Американаца азијског порекла.

Број већине тешких кривичних дела драматично је повећан (око 50 одсто), од почетка кризе изазване пандемијом коронавируса. 

Према подацима, забележено је око 180 случајева злочина из мржње између 1. јануара и 2. маја ове године, 73 посто више у односу на инциденте пријављене прошле године у одговарајућем периоду, известио је Вашингтон пост.

Око 80 Азијата било је на мети злочина из мржње између 1. јануара и 4. априла ове године, што је пет пута више у односу на исти период прошле године када је забележено 16 таквих инцидената.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи