Читај ми!

Русија почела да повлачи трупе са Крима

Русија је почела повлачење у сталне базе војних снага које су биле ангажоване у војним вежбама на југу земље, на граници према Украјини.

"У складу са инструкцијом руског министра одбране, генерала армије Сергеја Шојгуа, снаге Јужног војног округа и ваздухопловне трупе, ангажоване у случајевима изненадне инспекције, почеле су да се на дан 23. априла враћају у своје сталне базе", каже се у саопштењу руског Министарства одбране.


Како преноси Тас, Министарство је саопштило да се војне јединице и формације тренутно крећу ка железничким станицама и аеродромима, и да се укрцавају у десантне бродове и авионе војно-транспортне авијације.

Полигон "Опук" на Криму јуче је био централно место војних вежби, у којим је учествовало више од 10.000 војника. 

Европска унија је саопштила да ће пажљиво надгледати најављено повлачење руских војних снага са границе са Украјином и на Криму, изјавио је данас портпарол Европске комисије.

"За ЕУ је важно шта ће се од данас догађати на терену. Поново потврђујемо своју непоколебљиву подршку независности, суверенитету и територијалном интегритету Украјине у њеним међународно признатим границама", рекао је портпарол за Ројтерс.