Наваљни тужи управу затвора јер му је одузела Куран

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни, који служи двоипогодишњу казну затвора, рекао је да ће тужити управу затвора јер му је одузела Куран, који је намеравао да проучава док је у затвору.

Наваљни, иначе, штрајкује глађу већ две недеље, протестујући због одбијања затворских званичника да дозволе лекару да га прегледа због јаких болова у леђима и ногама.

У објави на Инстаграму он је, међутим, навео да је његова прва тужба против затворских службеника повезана са муслиманском светом књигом.

"Ствар је у томе што ми они не дају мој Куран. И то ме нервира ", написао је Наваљни, додајући да је "дубоко проучавање Курана био један од неколико циљева самопобољшања које је себи поставио док је у затвору".

Опозициони политичар је рекао да му није омогућен приступ ниједној књизи коју је донео или наручио током протеклих месец дана, јер све њих затворске власти "прегледају због екстремизма", за шта званичници кажу да су потребна три месеца.

"Зато сам написао још једну представку шефу (затвора) и поднео тужбу", рекао је Наваљни.

Наваљни је ухапшен у јануару по повратку из Немачке, где је провео пет месеци опорављајући се од тровања нервним агенсима за које криви Кремљ. Руске власти одбациле су оптужбу.

Суд је Наваљном у фебруару наложио да одлежи две и по године затвора због кршења условне казне из 2014. године и напуштања земље због лечења у Немачкој, а Европски суд за људска права оценио је да је таква пресуда "произвољна и очигледно неразумна".

Власти су прошлог месеца пребациле Наваљног из московског затвора у казнену колонију ИК-2 у Владимирској области, 85 километара источно од руске престонице.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара