Снажан земљотрес погодио Индонезију, има жртава

Власти Индонезије саопштиле су да је у снажном земљотресу јачине 6,0 степени који је јутрос погодио Индонезију погинуло најмање осам, док су повређене 23 особе, а оштећено је више од 300 кућа на острвима Јава и Бали.

Земљотрес се догодио у Индијском океану 91 километара од јужне обале Источне Јаве. Имао је магнитуду 6,0 степени на дубини од 82 километара, саопштио је Европско-медитерански сеизмолошки центар, преноси Ројтерс.

Потрес се осетио у градовима широм Источне Јаве, у којима живи 40,7 милиона људи, и оближњим провинцијама, укључујући острво Бали, пренели су индонежански медији.

 Ројтерс преноси да је Национална агенција за ванредне ситуације за сада потврдила да је једна особа погинула у одрону камења на путу, а да је седам беживотних тела пронађено у рушевинама кућа на острву Јава и да власти још увек врше процену штете, а да за сада не постоји опасност од цунамија.

Индонезију је прошле недеље погодио тропски циклон Сероја, који је покренуо клизишта и брзе поплаве, усмртивши најмање 174 особа, док се још 48 води као нестало на острвима у провинцији Источна Нуса Тенгара.

Проширујући такозвани пацифички ватрени прстен, Индонезију редовно погађају земљотреси. У земљотресу јачине 6,2 степена који је погодио острво Сулавези у јануару усмрћено је више од 100 људи.

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво