Доживотна робија за десетине пучиста у Турској

Турски суд осудио је на десетине људи на доживотне казне затвора, због умешаности у неуспели покушај пуча 2016. године против владе председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Од 2017. године 497 окривљених било је на суду због покушаја заузимања војног седишта у Анкари, заузимања седишта државне радио-телевизије ТРТ и приморавања телевизијске куће да прочита изјаву у име пучиста, јавља АП.

Суд у предграђу Анкаре осудио је 32 окривљена на доживотну робију, укључујући њих шесторицу који су добили отежану доживотну робију без могућности условног отпуста, известила је државна агенција Анадолија.

Суд је такође осудио једну особу на 61 годину затвора, док је 106 оптужених добило казне у распону од шест до 16 година.

Остали оптужени су или ослобођени или им нису изречене затворске казне.

Масовно суђење било је једно од стотина суђења осумњиченим члановима мреже коју је предводио имам Фетулах Гулен, кога Анкара оптужује за организовање неуспелог покушаја пуча.

Влада је Гуленову мрежу прогласила терористичком групом. Гулен, бивши Ердоганов савезник, који живи самонаметнутом егзилу у САД, негира оптужбе.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво