Читај ми!

Италија протерује руске дипломате због наводне шпијунаже

Кремљ није упознат са детаљима хапшења службеника руског војног аташеа, али се нада очувању позитивних односа са Италијом, изјавио је портпарол руског Председништва Дмитриј Песков.

Дмитриј Песков је навео да још увек нема информације о разлозима или околностима овог хапшења.

"У сваком случају надамо се да ће бити очувана позитивна и конструктивна природа руско-италијанских односа", рекао је Песков, преноси Тас.

Истим поводом огласило се и руско Министарство спољних послова које је навело да Москва ради на појашњавању протеривања двоје руских дипломата из Италије и наредним корацима.

"Жао нам је због протеривања два члана руске амбасаде у Риму. Наши могући потези биће накнадно објављени", навело је Министарство у саопштењу.

Министарство спољних послова Италије раније данас је саопштило да је одлучило да протера из земље двојицу службеника руске амбасаде.

"Специјална јединица карабињера задржала је капетана италијанске морнарице и руског службеника у тренутку предаје поверљивих докумената у замену за новчану награду. Обојица су оптужена за шпијунажу и претњу државној безбедности", рекао је Ди Мајо.

Додао је да је тим поводом, протест италијанске владе изражен руском амбасадору у Италији  Сергеју Разову позваном у Министарство спољних послова.

"Он је такође обавештен о хитном протеривању двојице запослених у (амбасади) умешаних у озбиљан случај шпијунаже. Захваљујем нашим специјалним службама и свим државним агенцијама које раде на безбедности наше земље", написао је министар спољних послова Луиђи Ди Мајо на Твитеру и Фејсбуку.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се