Читај ми!

"Најки" тужио компанију из Њујорка због "сатаниних патика" са људском крвљу

Познати произвођач спортске опреме "Најки" тужио је компанију из Њујорка која је у сарадњи са америчким репером Лил Несом направиле "сатанине патике" - модификацију Најкијевог модела "ер макс 97" која у ваздушном ђону наводно садржи капљицу људске крви.

Најки сматра да је компанија "MSCHF Product Studio"  злоупотребила чувени заштитни знак који се нашао и на црвено-црним патикама које су се у понедељак нашле у продаји.

Модификоване "ер макс 97" патике које у ваздушном ђону наводно садрже и људску крв пуштене су у продају у лимитираној серији од 666 пари.

Неколико медија је пренело да су патике распродале за мање од једног минута по цени од 1.018 долара по пару.

Количина у којој су патике произведене представља број ђавола, док је цена референца на део из Библије, назначен на патикама а тиче се сотоне "како пада са неба као муња" - Јеванђеље по Луки, 10:18.

Репер Лил Нес Икс, заштитно лице овог пројекта, рекао је да ће купца 666. пара одабрати међу пратиоцима на друштвеним мрежама.

"Најки" је у тужби пред савезним судом у Њујорку истакао да су патике произведене без њиховог одобрења и да компанија нема никакве везе  са овим пројектом.

"Већ постоје докази о значајној забуни на тржишту, укључујући позиве на бојкот наше компаније као одговор на лансирање сатаниних патика засноване на погрешном уверењу да је Најки одобрио овај производ", наведено је у тужби.

Иста компанија са седиштем у Бруклину је 2019. године направила верзију Најкијевих патика напуњених светом водом под називом "Jesus Shoes", чија је цена била 4.000 долара.

Малди амерички репер Лил Нес Икс, добитник Гремија, у петак је објавио спот за нову песму "Montero (Call Me By Your Name)" у којем се појављује и лик са ђаволским роговима.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво