Читај ми!

Пожар у рафинерији нафте у Индонезији - повређено 20 особа, евакуисано 950

Најмање двадесет особа је повређено од којих пет теже у пожару који је избио у рафинерији Балонган, саопштила је Индонежијска државна нафтна компанија Пертамина.

Индонезијска државна нафтна компанија Пертамина саопштила је да су у току напори да се стави под контролу велики пожар који је избио у њеној рафинерији Балонган након које је из околних области евакуисано 950 особа, преноси Би-Би-Си.

Портпарол компаније је рекао да је најмање 20 особа повређено, од којих је петоро задобило тешке опекотине.

Пожар је почео у недељу нешто после поноћи, а на друштвеним мрежама су објављени видеозаписи на којима се види како велики пламен захвата рафинерију и како се чује велика експлозија, преноси Ројтерс.

"Прво смо осетили јак мирис горива, толико јак да ме је нос заболео, док смо чули ударе грома", рекао је један оближњи становник локалној вести Метро ТВ, према извештају Ројтерса

Агенција наводи да су из Пертамине навели да узрок пожара у рафинерији за сада није познат, али да се сумња да је велико невреме можда изазвало ову несрећу.

Државна нафтна компанија је саопштила да ће рафинерија, која прерађује око 125.000 барела дневно, бити затворена и да се спроводи контрола протока нафте како би се спречило даље ширење, а да снабдевање горивом неће бити поремећено због пожара.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи