Читај ми!

Нова отмица у Нигерији, 30 ученика одведено из интерната у близини војне базе

Наоружани нападачи упали су током ноћи и отели 30-ак ученика из једног школског интерната на северу Нигерије, потврдиле су локалне власти.

Нападачи су током ноћи упали у интернат у граду Мандо, у нигеријској држави Кадуна. Државне власти кажу да је нигеријска војска спасила 180 ученика и особље у раним јутарњим сатима, али се за око 30 ученика још трага. Такође је киднаповано и неколико запослених у школи.

Још није јасно ко стоји иза упада на Савезни колеџ за механизацију шумарства, који се налази у близини једне војне базе.

Око 800 ученика отето је од децембра у неколико упада у школе на северу Нигерије. Сви су пуштени након преговора са отмичарима.

Родитељи и рођаци окупили су се испред колеџа чекајући вести о судбини своје деце.

Становници околних кућа кажу да су, чувши пуцњаву отмичара током ноћи, помислили да је у питању војна вежба у оближњој бази.

Сведоци наводе да су, када је војска стигла у зграду школе, нападачи већ отишли. Сада су трупе са тенковима и хеликоптерима у потрази за отетим ученицима.

Тренд отмице ученика започели су припадници исламистичке групе Боко харам, али, како наводи Скај њуз, "посао" су највероватније наставиле криминалне банде које траже откупнину.

Државни повереник за безбедност Кадуна, Самуел Аруван, рекао је да је војска спасила 180 особа у петак у раним јутарњим сатима, али да је "око 30 ученика и ученица отето и за њима се трага".

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи