Читај ми!

Трамп најављује кандидатуру за Белу кућу 2024.

Бивши председник САД Доналд Трамп је у говору на конференцији Конзервативне политичке акције наговестио још једну кандидатуру за Белу кућу 2024. године, понављајући своје тврдње да су демократе "украле" изборе 2020. године, преноси Ројтерс.

Доналд Трамп је за говорницом Конзервативне политичке акције (CPAC) у Орланду на Флориди покушао да поврати своју улогу и обезбеди највећи утицај у Републиканској странци пред међуизборе 2022. године, наводи Си-Ен-Ен.

"Далеко од тога да је наше невероватно путовање готово. Победићемо, а Америка ће бити и јача и већа него пре", поручио је Трамп.

Иако у странци има истакнуте критичаре, већина челника Републиканаца стала је током конференције у Орланду уз Трампа, док су државни и локални партијски званичници осудили републиканске посланике који су подржавали његов опозив, наводи америчка телевизијска мрежа.

Си-Ен-Ен преноси да је Трамп победио и у незваничној анкети међу учесницима CPAC-а када су их питали кога виде као председничког кандидата Републиканске странке 2024. године, али да ти резултати сугеришу и да постоји интересовање за друге потенцијалне кандидате.

Спроведене су две анкете, једна која је садржала Трампово име као могућег кандидата и друга која није.

У анкети са Трампом, 55 одсто присутних изразило је подршку бившем председнику као свом кандидату за изборе 2024. године, а 21 одсто је подржало гувернера Флориде Рона Десантиса, док је у другој анкети која је искључила Трампа, Десантис био далеко испред осталих кандидата са 43 одсто гласова, наводи Си-Ен-Ен.

CPAC је једно од најважнијих годишњих окупљања конзервативаца и одржава се у моменту када се одлучује куда ће ићи Републиканска странка, да ли ће се дистанцирати од бившег председника или остаје уз њега.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво