Читај ми!

Наваљни пребачен у затвор ван Москве на одслужење казне

Шеф руске Федералне казнене службе Александар Калашњиков потврдио је да је руски опозиционар Алексеј Наваљни пребачен у затворску колонију ван Москве, где треба да одслужи казну од две и по године затвора.

Агенција Тас наводи да је Калашњиков саопштио да у казненој колонији коју није именовао, нема опасности по безбедност или здравље Наваљног и да ће он тамо имати прихватљиве услове.

"Наваљни ће бити задржан у потпуно прихватљивим условима. Ако то пожели, биће укључен у производне активности", рекао је Калашњиков, преноси Тас.

Агенција истиче да је суд у Москви замено условну казну Наваљном због случаја "Ив Роше" стварном затворском казном због вишеструких кршења казнених услова, а московски градски суд је 20. фебруара потврдио пресуду и она је тада ступила на снагу.

Адвокат Наваљног је јуче рекао да је руски опозиционар пребачен у затвор изван Москве, а руски медији су наговестили да ће Наваљни, који је привремено био у најстроже чуваном затвору у Москви, бити пребачен у објекат на западу Русије.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво