Читај ми!

Вашингтон се вратио Париском споразуму, Бајден најављује нулту емисију гасова

САД су се званично поново придружиле Париском климатском споразуму, а администрација Џозефа Бајдена најавила је драстично смањење емисија штетних гасова током наредне три деценије.

Амерички изасланик за климу Џон Kери учествоваће на видео-састанцима поводом обележавања поновног уласка САД у Париски споразум са амбасадорима Велике Британије и Италије, генералним секретаром УН Антонијом Гутересом и изаслаником за климатске промене УН Мајклом Блумбергом, преноси Ројтерс.

Британска агенција наводи да су научници и стране дипломате поздравиле повратак САД Уговору, који је постао званичан, 30 дана након што је председник Џо Бајден потписао указ првог дана свог мандата.

Ројтерс напомиње да је амерички председник Џозеф Бајден обећао да ће трасирати пут ка нето нултој емисији штетних гасова у САД до 2050. године, за шта су научници рекли да је циљ у складу са оним што је потребно, наглашавајући да глобалне емисије морају да се преполове до 2030. године како би се спречили најразорнији утицаји глобалног загревања.

Откако је скоро 200 земаља потписало Париски пакт из 2015. године за спречавање катастрофалних климатских промена, САД су једина земља која је иступила, када је бивши председник Доналд Трамп одлучио на тај потез правдајући га тиме да борба против климатских промена кошта државу превише, подсећа агенција.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво