Читај ми!

Велика снежна олуја на истоку САД, Њујорк стао

Велика снежна олуја захватила је источну обалу САД због чега су обустављени летови, затворени центри за вакцинацију. Градоначелник Њујорка је рекао да ће школе бити затворене и да здравствени радници траже начин како да вакцинишу људе.

Метеоролози наводе да је за кратко време у деловима Њуџерзија и Пенсилваније снежни прекривач достигао висину од 48 центиметара, а у граду Њујорку 43 центиметра.

У Вашингтону је јуче пао највећи снег у претходне две године.

У неколико градова на североистоку САД, међу којима су Њујорк и Бостон, данас би могло да напада снега до висине од скоро 60 центиметара, саопштила је Метеоролошка служба (НВС).

Снег је почео да пада рано јутрос по средњоевропском времену, а могао би да достигне висину од 60 центиметара, јавља Ројтерс.

Гувернер државе Њујорк Ендрју Куомо прогласио је ванредну ситуацију у истоименом граду и у још 44 области. Градоначелник Њујорка Бил де Блазио је рекао да ће школе бити затворене и да здравствени радници траже начин како да вакцинишу људе против ковида.

"Прети нам опасност данас, последње што желимо јесте да терамо старије људе напоље по оваквој олуји", поручио је Де Блазио.

НВС је саветовао да се не путује на североисток наредних неколико дана, а очекују се удари ветра и до 180 километара на час.

Отказано је више од 1.600 летова на већим аеродромима.

Ако зимска олуја постигне свој максимални потенцијал, била би прва која је донела више од два метра снега у Њујорку од 2016. године.

Упозорења о зимским олујама и временска упозорења била су на снази широм североистока. Обустављена је услуга подземне железнице у Њујорку и приградских возова који повезују Менхетн и Њу Џерзи.

Места за вакцинацију против ковида и места тестирања била су приморана да затворе или промене распоред.

У Бостону су здравствени службеници затворили клинику за вакцинацију против ковида.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво