Читај ми!

Сенат потврдио избор Ентонија Блинкена за државног секретара САД

Сенат САД гласао је за потврђивање Ентонија Блинкена за новог америчког државног секретара. Блинкен, дугогодишњи сарадник Бајдена, изабран је гласовима 78-22.

Уз Блинкенову потврду, председник САД Џозеф Бајден сада има неколико кључних чланова свог националног безбедносног тима.

Поред саветника за националну безбедност Џејка Саливана коме није потребна потврда Сената – директор Националне обавештајне службе Ејврил Хејинес потврђен је на дан инаугурације, а министар одбране Лојд Остин прошлог петка.

Његова потврда поздрављена је из оба табора, као и од удружења америчких служби за спољне послове.

"Руководство Стејт департмента, најстарије кабинетске агенције у нашој земљи, представља велику одговорност. Као што смо учинили за његове претходнике, АФСА упућује честитке и добродошлицу секретару Блинкену. Секретару и његовом тиму желимо пуно среће у годинама које су пред нама", наводи се у саопштењу Америчког удружења спољних служби (АФСА).

Седамдесет први државни секретар суочава се са изазовима враћања положаја Америке у свету и оживљавања одељења у коме су се многи осећали деморалисано под прошлом администрацијом.

Такође треба да предводи заокрет досадашње спољне политике која је пропагирала "Америку на првом месту" ка оној која ће се фокусирати на мултилатерализам и коалиције.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво