Читај ми!

Кинески рудари на сигурном, две недеље провели под земљом

Свих преосталих 11 рудара који су две недеље били заробљени услед подземне експлозије у руднику злата у кинеској провинцији Шандонг извучени су на сигурно.

Први спасени рудар изведен је из рудника с црним повезом преко очију. Према наводима државне телевизије Си-Си-Ти-Ви, рудар је био изузетно слаб. Спасиоци су физички изнуреног мушкарца замотали у ћебе пре него што су је колима Хитне помоћи одведен у болницу, преноси Ројтерс.

Током следећих неколико сати, 10 рудара из другог дела рудника, извођени су из окна у групама.

Један је повређен, док су неколико виђенo како се уз помоћ спасилаца са, такође, црним повезом преко очију, крећу ка амбулантним возилима.

Двадесет два рудара било је заробљено на око 600 метара под земљом у руднику Хусхан од експлозије 10. јануара у Кикији, главном региону за производњу злата  у провинцији Шандонг.

Један рудар је преминуо. 

Званичници су у четвртак рекли да су им потребне још две недеље да се се изборили са "тешким блокадама" и дошли до групе од десет мушкараца који су од спасилачког тима добијали храну.

Државни медији су, међутим, раније рекли да се више од 600 спасилаца на лицу места нада да ће у недељу доћи до 10 особа у петом делу рудника.

Речено је да су рудари од суботе добијали нормалну храну, након неколико дана живота на "храњивим растворима", навела је агенција Синхуа.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи