Читај ми!

Снажна експлозија у центру Мадрида, има погинулих и повређених

Најмање три особе су погинуле, а осам је повређено, од којих једна теже, у снажној експлозији која је изазвала делимично урушавање зграде у центру Мадрида и изазвала пожар у њој.

Портпарол мадридске полиције је изјавио да ватрогасци покушавају да угасе мањи пожар унутар зграде како би могли да доведу псе трагаче и припаднике специјалних тимова да трагају за преживелима, пренео је АП.

Градоначелник Мадрида Хосе Луис Мартинес-Алмеида је рекао да првобитне информације указују да је највероватнији узрок експлозије цурење гаса, преноси Ројтерс.

Он је додао да, према првобитним информацијама, није причињена озбиљна штета у оближњој школи.

Оближњи старачки дом је евакуисан иако није пријављено да има повређених међу његовим корисницима.

Претходно је шпанска ТВ Телемадрид објавила да се једна особа води као нестала.

Зграда која се урушила је верски комплекс у којој су се свештеници живели и припремали се за свој позив и у којој су припремали оброке за бескућнике, изјавио је Ројтерсу један од суседа.

Телемадрид је пренео речи главног викара да су свештеници који су живели на петом и шестом спрату добро, али да покушавају да пронађу волнотера који је радио са њима.

Експлозија је изазвала урушавање дела зграде, изнад које се надвио облак дима.

Након експлозије, хитне службе су обавестиле грађане да избегавају Пуерто Толедо у центру Мадрида где се догодила експлозија.