Читај ми!

Трамп помиловао 143 особе – међу њима су бивши саветник, финансијер кампање, али и реп музичари

Председник САД Доналд Трамп помиловао је бившег саветника Стива Бенона у оквиру последње акције помиловања, којом су обухваћене 143 особе.

Бела кућа је саопштила списак људи који су помиловани на крају мандата Доналда Трампа.

Трамп је помиловао некадашњег главног стратега Беле куће Стива Бенона, који је био и шеф његове кампање. Бенон је прошле године пуштен на слободу уз кауцију пошто је ухапшен у августу по оптужби да је проневерио новац донатора за изградњу зида на америчко-мексичкој граници.

Међу помилованима су репери Лил Вејн и Кодак Блек, затим Трампов финансијер кампање Елиот Бројди, који је признао да је илегално лобирао код америчке владе да обустави истрагу о корупцијском скандалу у Малезији, а ту је и бивши градоначелник Детроита, Кваме Килпатрик, који је служио 28-годишњу затворску казну због корупције, пренео је Гардијан.

Одлазећи председник САД помиловао је и Ентонија Левандовског, бившег инжењера у компанији "Гугл", који је осуђен на затворску казну од 18 месеци јер је крао тајне податке из фирме, преноси Ројтерс.

Џо Бајден ће у 18.00 по средњоевропском времену положити свечану заклетву и постати 46. председник САД.

Трамп је у опроштајном говору позвао на молитве за нову администрацију у Белој кући, али није споменуо име свог наследника.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво