Читај ми!

Фипипински лидер Дутерте: Посао председника није за жену, неће ме ћерка наследити

Филипински лидер Родриго Дутерте изјавио је да посао председника није за жене због њихових емоционалних разлика са мушкарцима и одбацио спекулације да ће га ћерка наследити следеће године.

Дутерте сматра да се емоционални распоред жене и мушкарца потпуно разликује и због тога не саветује ћерку да се не кандидује на изборима за председника Филипина.

"Моја ћерка се не кандидује. Рекао сам Индаи да се не кандидује, јер је сажаљевам знајући да ће морати да прође кроз оно кроз шта ја пролазим. Овде ћете постати будала. Дакле...то је тужна прича", рекао је Дутерте на покретању пројекта аутопута, говорећи о својој ћерки Сари коју је назвао надимком, преноси Си-Ен-Ен.

Филипини су имали две председнице, Глорију Макапагал Аројо и Корасон Акуино.

Дутерте (75) је озлоглашен због коментара који се често сматрају увредљивим, сексистичким и мизогиним, али његова канцеларија обично његове примедбе назива безазленим шалама.

И даље је, међутим, изузетно популаран међу женским гласачима на Филипинима.

Његова ћерка Сара Дутерте-Карпио (42), која га је наследила на месту градоначелника града Давао, нашла се на првом месту недавне анкете која је тражила од јавности да одабере пожељног кандидата са листе могућих кандидата за изборе 2022. године.

Две друге жене, потпредседница Лени Робредо и сенаторка Грејс По, биле су потенцијалне кандидаткиње, додаје америчка телевизијска мрежа.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво