Читај ми!

Путин: Трилатерална група за оживљавање економије у Нагорно-Карабаху

Председник Русије Владимир Путин рекаo је да ће се посебна трилатерална група којом ће председавати заменици премијера Русије, Азербејџана и Јерменије, бавити питањима у вези са оживљавањем трговинских и економских веза у Нагорно-Kарабаху.

На трилатералним разговорима са азербејџанским председником Илхамом Алијевом и премијером Јерменије Николом Пашињаном, Путин је поручио да задатак деблокаде економских, трговинских и транспортних веза у региону и отварање граница заслужује посебну пажњу, пренео је Тас.

Путин је позвао Алијева и Пашињана да разговарају о новим корацима у кључним областима процеса решавања Нагорно-Kарабаха који су наведени у заједничкој изјави од 9. новембра 2020. године.

"Мислим на питања у вези са активношћу руских мировних снага, разјашњење линија разграничења, решавање хуманитарних проблема и заштиту објеката културне баштине", додао је председник Русије.

Путин је изразио наду да ће разговори бити одржани у пословној атмосфери и помоћи у обезбедивању трајног мира, безбедности и прогресивног друштвено-економског развоја у региону.

"То је оно што нас све сигурно занима", закључио је руски председник.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво