Читај ми!

Трамп одликовао Гренела због потписивања споразума у Вашингтону

Председник САД Доналд Трамп одликовао је специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела орденом националне безбедности за допринос који је довео до потписивања споразума између Београда и Приштине у Вашингтону.

Ричард Гренел је, уз фотографије на свом профилу на Инстаграму, написао да је то велика част за њега, нарочито због тога што га је одликовао Доналд Трамп, за којег је навео да је користио дипломатију како би свету донео мир.

"Он није започео нове ратове, вратио је америчке трупе кући, изградио је америчку војску – а ипак је потписивао мировне споразуме", написао је Гренел.

Уз фотографију, Гренел је објавио и званично образложење доделе ордена.

"Амбасадор Ричард Гренел је одликован за своје изузетне доприносе који су довели до историјске нормализације економских односа између Србије и Косова", наводи се, између осталог, у образложењу.

Истиче се како ће Гренелови доприноси довести до светлије будућности милиона људи.

"Амбасадор Гренел је један од кључних саветника председника Доналда Трампа и истакао се као један од најбољих дипломата и експерата за националну безбедност наше нације", наведено је у образложењу доделе одликовања.