Читај ми!

Данас пресуда због напада на "Шарли ебдо", на насловној страни карикатура Бога у марици

Француски сатирични часопис "Шарли ебдо" објавио је карикатуру Бога приказујући га у полицијској "марици" којом га спроводе у затвор и то на насловној страни данашњег броја, када се очекује пресуда осумњиченима за логистичку подршку у нападима на уредништво тог листа 2015. године.

Аутор карикатуре на насловној страни је Франсоа Бук кога је часопис заједно са писцем Јаником Енелом задужио да прати суђење које је почело пре више од три месеца, преносе француски медији.

На "марици" којом се на карикатури Бог сроводи до затвора пише "Бог поново стављен на своје место".

Пресудом за 14 особа оптужених за логистичку подршку у нападу "коначно ће се затворити круг насиља које је почело (...) у просторијама Шарли ебдоа", пише у уводнику Рис, главни уредник сатиричног недељника, који се 2015. на мети џихадиста нашао због карикатура пророка Мухамеда.

"Kруг ће се затворити барем што се тиче казне, јер, гледано људски, последице никада неће нестати, што су показали и искази жртава током суђења", додао је Рис.

Двојица наоружаних нападача су 7. јануара 2015. у преподневним сатима улетела у просторије "Шарли ебдоа" у Паризу и усмртила 12 људи, а ранила 11.

Потрага за двојицом осумњичених потрајала је још три дана, све док после вишечасовне опсаде штампарије у предграђу Париза нису ликвидирана браћа Шериф и Саид Kуаши.

 

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи