Читај ми!

Фон дер Лајен и Џонсон договорили наставак преговора, разлике остају у три кључне области

Британски премијер Борис Џонсон и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен упутили су своје преговараче да у недељу наставе трговинске преговоре, у последњем покушају да премосте значајне разлике у дијалогу о будућим односима ЕУ и Велике Британије.

Урсула фон дер Лајен је разговарала са Борисом Џонсоном, пошто су јуче главни преговарачи Брисела и Лондона закључили да "нема услова за напредак у преговорима" и направили паузу у дијалогу.

Навела је да и даље постоје "значајене разлике" у ставовима Брисела и Лондона и да договор о Брегзиту неће бити могућ уколико се те разлике не реше.

У заједничком саопштењу наглашено је да је постигнут напредак у многим областима, али не и у кључне три, а то су рибарство, гаранције за фер конкуренцију и начин за решавање будућих спорова, наводи Ројтерс.

"Ниједан споразум није изводљив ако се ова питања не реше. Препознајући озбиљност ових разлика, сложили смо се да би наши преговарачки тимови требало да уложе додатне напоре како би проценили да ли их је могуће решити", наводи се у саопштењу.

Председница Европске комисије каже да ће се главни преговарачи Брисела и Лондона састати сутра у Бриселу, а да ће се са премијером Џонсоном поново чути у понедељак увече.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво