Читај ми!

Папа жели да стане на пут прању новца у Ватикану, јача службе надзора

Папа Фрања је увео измене којима се повећава надлежност и надзор финансијске обавештајне службе за борбу против прања новца након низа финансијских скандала, укључујући и истрагу о корупцији која је тренутно у току, саопштили су званичници Ватикана.

Измене које су уведене односе се на управљање и организацију јединице, која је преименована у Орган за надзор и финансијске информације, раније познат као Орган за финансијске информације, пренео је АП.

Председник обновљене јединице Кармело Барбагало, бивши званичник из Централне банке Италије, рекао је да ће измене које је увео папа и које су садржане у новом статуту увећати и оснажити њене надлежности у области финансијског надзора.

Јединица има за циљ да појача надзор у циљу спречавања прања новца и финансијског тероризма, наводи се у њеном новом статуту.

Папа Фрања жели да уведе већу транспарентност и одговорност у Ватикану, надовезујући се на напоре његовог претходника Бенедикта XVI.

Ватикан деценијама прате финансијски скандали. Последњи се односи на посао са некретнинама у Лондону у који је инвестирано 287,85 милиона евра из Ватикана, а истрага о овом случају тренутно је у току.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво