Читај ми!

Зариф: Озбиљне назнаке о улози Израела у убиство иранског нуклеарног научника

Ирански министар спољних послова Мохамад Џавад Зариф тврди да постоје назнаке да је Израел вероватно умешан у убиство иранског нуклеарног научника Мохсена Фахризада, док ирански министар одбране Амир Хатами сматра да је убиство показало "дубину мржње непријатеља" према Ирану.

"Теористи су данас убили истакнутог иранског научника. Овакав кукавичлук, уз озбиљне назнаке израелске улоге, показује очајничко хушкање на рат починилаца", навео је Зариф на Твитеру, али није пружио доказе за своје тврдње.

Он је додао да Иран позива међународну заједницу, посебно ЕУ, да прекину с њиховим "срамним двоструким стандарима" и осуде овај "акт државног тероризма", преноси Ројтерс.

Ирански министар одбране, бригадни генерал Амир Хатами навео је на Твитеру да убиство истакнутог иранског нуклеарног званичника показује "дубину мржње непријатеља" ка Исламској Републици.

Канцеларија израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа није коментарисао наводе о нападу, рекао је један званичник из Нетанијахуове канцеларије.

Пентагон је, такође, одбио да коментарише.

Ирански нуклеарни научник, кога је Запад означио за главног творца тајног нуклеарног програма за наоружање, убијен је данас у близини Техерана, пренео је Ројтерс позивајући се на иранску државну телевизију.

Мохсен Фахризад је преминуо у болници услед повреда које су му нанели атентатори када су отворили ватру на његов аутомобил, наводе ирански медији.