Читај ми!

Ауто ударио у капију седишта немачке канцеларке, нападач ухапшен

Берлинска полиција ухапсила је возача аутомобила који се јутрос залетео у капију седишта немачке канцеларка Ангеле Меркел.

"Испитујемо да ли је возач намерно ударио у ограду. Он је ухапшен", написала је полиција на Твитеру.

Билд преноси да је могуће да се ради о политички мотивисаном нападу, те наводе да је исти овај возач већ ударио у исту ограду пре шест година.

Вест о инциденту први је пренео Ројтерс позивајући се на изјаве очевица.

На фотографијама британске агенције са лица места види се како полиција проверава аутомобил на капији.

На десној задњој страни возила је белим словима исписано "Стоп политици глобализације", а на левој страни пише: "Ви, проклете убице деце и старих људи".

Ни ограда ни аутомобил нису много оштећени.

Није познато да ли има повређених, као ни да ли је канцеларка Меркел у тренутку инцидента била у згради. На лицу места су десетине полицајаца и ватрогасно возило. Возач који је у касним средњим годинама одведен је у колицима.

Меркел би данас требало да одржи видео-конференцију са савезним премијерима о продужетку рестриктивних мера и новим корацима за борбу против пандемије коронавируса.

Европа је у стању високе приправности након што су осумњичени исламистички милитанти последњих недеља убили осам људи у Паризу, Ници и Бечу, преноси Ројтерс. У уторак је швајцарска полиција идентификовала Швајцарку која је ножем жртву забила у врат и ухватила другу за грло у робној кући у Лугану.

Пре четири године, неуспешни туниски азилант са исламистичким везама отео је камион, а затим га убацио на препуну берлинску божићну пијацу, убивши још 11 људи и ранивши на десетине других.

Канцеларија канцеларије, бела пост-модернистичка структура постављена преко пута трга од зграде Рајхстага у којој се налази немачки парламент, удаљена је од било којих главних путева.

 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво