Читај ми!

Зашто Милано забрањује пушење, ватромет и роштиљ

Најновија Уредба о квалитету ваздуха у Милану забрањује пушење на отвореном уколико размак између особа није најмање десет метара. Новим мерама се забрањују и ватромет и роштиљ, а уводи се обавеза електричног пуњења код свих дистрибутера горива.

Од јануара 2021. у Милану више неће бити могуће пушити на отвореном уколико размак између особа није најмање десет метара.

Биће забрањено пушење на аутобуским станицама, у парковима, на стадионима и на гробљу, а 2025. ће ступити на снагу потпуна забрана пушења на отвореном.

"Реч је о мерама које имају двоструки циљ: смањити ПМ10 (particulate matter) тј. честице штетне за плућа, и заштитити здравље грађана од пасивног и активног пушења на јавним местима, али и спречити пушење на простору са децом", кажу локалне власти у Милану.

Али, није само пушење предмет нових мера, већ су забрањени и ватромет и роштиљ, а донете су и нове мере о раду на градилишту.

Најновија Уредба о квалитету ваздуха такође предвиђа обавезу електричног пуњења код свих дистрибутера горива.

Пушење је и сада забрањено због пандемије

Без обзира на ове мере, које ће тек наступити, уколико у овом моменту спустите маску да бисте запалили цигарету, то вас може коштати 400 евра.

Наиме, у многим деловима Италије одређене су казне запосленима који на паузи испред продавнице у којој раде спусте маску да би запалили цигарету.

Будући да сваки регион, па и општина, могу да донесу мере којима се одређује када се маске морају носити односно када је могуће спустити их, грађани морају да се обавесте да ли је у њиховом месту дозвољено спуштање маске.

У Милану мере важе до јануара, а онда ће пушење бити забрањено свуда!

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво