Читај ми!

Хаос у Јеревану, демонстранти упали у институције

Демонстранти су упали у зграде институција у Јеревану после потписивања мировног споразума којим се окончава најновији сукоб на територији Нагорно-Карабаха. Претучен председник парламента. Пуцњи на улицама.

Стотине људи изашло је на улице пошто је јерменски премијер Никол Пашињан објавио да је потписан споразум.

Поломљени су прозори на резиденцији јерменског премијера. Демонстранти су скинули плочицу са његовим именом са врата канцеларије и скандирали: "Никол нас је издао." Није познато где се налази јерменски премијер.

Руља је упала и у зграду јерменског парламента, у којој је дошло до сукоба, а летели су разни обекти. Председник парламетна Арарат Мизојан је претучен и озбиљно је повређен.

На улицама Јеревана чули су се и пуцњи.

Премијер Јерменије, председник Азербејџана и председник Русије потписали су споразум којим се окончава рат који на територији Нагорно-Карабаха бесни од 27. септембра.

"Oдлуку сам донео после дубоке анализе војне ситуације и процене појединаца који најбоље разумеју ту ситуацију, такође на основу уверења да је у постојећој ситуацији ово најбољи могући исход. О свему овоме ћу се обратити нацији у наредним данима", написао је јерменски премијер Пашињан на Фејсбуку.

Руски председник Владимир Путин саопштио је да ће, према споразуму, руски мировњаци бити распоређени дуж линије фронта у Нагорно-Карабаху како би зауставили војни конфликт Јерменије и Азербејџана.

Сви покретачи данашњег протеста у Јеревану биће строго кажњени, рекао је јерменски премијер Никол Пашињан на Фејсбуку.

"Неки од изазивача демонстрација су били у Карабаху, али из неког разлога су напустили своје позиције и побегли оданде. Већина тих што бежи су сада овде. Могу да им поручим да ће сви покретачи демонстрација бити најстроже кажњени", рекао је Пашињан, а пренео Тас.

Демонстранти су повредили председника скупштине Јерменије Арарата Мирзојана у центру Јеревана, потврдио је Пашињан на Фејсбуку.

"Неке битанге су пребиле Мирзојана. Морао је на операцију, али његов живот није угрожен", додао је Пашињан.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи