Читај ми!

ФБИ спреман за могуће нереде после избора

Амерички Федерални истражни биро успоставља командне центре широм САД како би агенти били спремни за случај да, после председничких избора, избије насиље, пише Вол стрит џорнал.

ФБИ је потврдио да ће штаб у Вашингтону бити командни центар у којем ће бити процењиване опасности од евентуалних претњи после избора.

Додатне припреме ФБИ уследиле су после процена америчких званичника да би, после избора, могло доћи до нереда или уништавања имовине због повишених политичких тензија и расних проблема.

Посебни центри ће бити успостављени широм САД, како би агенти лакше могли да прате развој догађаја и комуницирају са локалним полицијама.

Иако су такви центри успостављани и током ранијих избора, шеф канцеларије ФБИ у Сијетлу Абас Голфри објашњава да су ове године "бриге пристуне због повишених тензија које трају од лета".

Такође, рекао је да су раније полиција и ФБИ били забринути због могућности терористичких напада током изборног процеса, али да је ове године сва пажња усмерена на локалне групе, које би могле изазвати нереде.