Читај ми!

Баку и Јереван сагласни да не гађају цивиле у зони сукоба око Нагорно-Карабаха

Шефови диломатија Јерменије и Азербејџана Зохраб Мнатсакањан и Јејхун Бајрамов сагласили су се на састанку који је након шест сати завршен у Женеви да неће намерно гађати цивиле и цивилне објекте у зони сукоба око Нагорно-Карабаха, саопштили су копредседавајући Минске групе.

Договорена је и размена тела погинулих, као и објављивање спискова заробљеника у року од недељу дана, с циљем могуће размене, навели су изасланици из Русије, Француске и САД.

У саопштењу се наводи да су се стране сагласиле да ће доставити коментаре и питања у вези са могућим механизмима за верификацију примирја, у складу са изјавом из Москве од 10. октобра.

Напомиње се да су се након састанка у Женеви 30. октобра стране договориле да предузму бројне хитне мере, без обзира на прекид ватре и друге обавезе.

Најгоре борбе у претходних више од 25 година у Нагорно-Карабаху, области у Азербејџану с већинским јерменским становништвом, побудиле су страх од већег рата који би могао укључити и Русију и Турску, савезницу Азербејџана.

Такође садашњи сукоб представља претњу за цевоводе који нафту и гас преносе из Азербејџана на светска тржишта, оцењује Ројтерс.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво