Читај ми!

Полиција упозорава на могуће нове терористичке нападе у Француској

Дан после терористичког напада у Ници, у коме је Тунишанин Брахим Аусауи убио три особе у катедрали - јутрос је ухапшен мушкарац због сумње да је помогао нападачу. Широм Француске појачане су безбедносне мере. Полиција упозорава на могуће нове терористичке нападе у земљи, која је укључена у рат против исламиста. И власти Туниса покренуле су истрагу о нападачу.

Сумња се да је ухапшени 47-годишњи мушкарац помогао нападачу - тако што му је дао телефон пре напада.

Брахим Аусауи, 21-годишњи убица, у Француску је стигао возом из Италије пре неколико дана, са путним папирима италијанског Црвеног крста.

Једној од жртава одсекао је главу, узвикујући "Алаху акбар".

У Тунису је покренута истрага о томе да ли постоји Махди организација, и да ли је она одговорна за напад у Ници, како се наводи на друштвеним мрежама.

"Нападач је рођен у Тунису 1999. године. Снимиле су га камере на железничкој станици у Ници, а он је одатле прошетао 400 метара до цркве Нотр Дам, где је извео напад. Национална канцеларија за борбу против тероризма је отворила истрагу о убиству које је повезано са тероризмом. На лицу места нађени су Куран, два телефона и нож којим је извршио убиство", изјавио је Жан Франсоа Ришар, главни тужилац за борбу против тероризма.

Широм Француске, око цркава и школа ангажовано је 4.000 војника. Испред катедрале у Ници, Французи одају пошту убијенима.

Француска је у рату против исламистичке идеологије – и то је и унутрашњи и спољашњи непријатељ – саопштило је Министарство унутрашњих послова земље.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво