Читај ми!

Европски и светски званичници осудили напад у Ници

Eвропски и светски званичници оштро осуђују терористичке нападе у Француској, где је где је убијено четворо људи и рањено више њих.

Председник САД Доналд Трамп је путем Твитера дао подршку Француској, наводећи да су "срца Американаца уз Француску".

"Саосећамо са вама. Америка ће увек бити уз наше најстарије савезнике у овој борби. Радикални исламсистички терористички напади се морају зауставити одмах. Ниједна држава на свету, Француска или било која, не може да трпи то дуго", написао је Трамп.

Немачка канцеларка Ангела Меркел осудила је напад у цркви у Ници, истакавши да је дубоко уздрмана страшним нападом.

Меркелова је поручила да француска нација има солидарност Немачке у овим тешким тренуцима.

Руски председник Владимир Путин оценио је злочин у Ници као циничан и суров, а људски морал апсолутно стран терористима, поручивши да је Москва спремна да блиско сарађује са другим земљама у борби против тероризма.

У поруци упућеној француском председнику Емануелу Макрону, изразио је саучешће њему и породицама жртава, преноси Тас.

"Још једном смо видели да терористи не деле људске моралне вредности. Јасно, борба против међународног тероризма захтева конкретне кораке међународне заједнице", рекао је Путин.

Мишел: ЕУ уз Француску 

Председник Европске комисије Шарл Мишел написао је на Твитеру да су лидери ЕУ шокирани и тужни због терористичких напада у Француској. 

"Најоштрије осуђујемо ове нападе који су напади на наше заједничке врености. Уједињени смо у солидарности са Француском, француским народом и владом Француске, у заједничкој и борби против тероризма и насилног екстремизма", написао је Мишел.  

Истакао је да ЕУ позива лидере широм света да раде на дијалогу и разумевању међу заједницама и религијама, a не на поделама. 

Папа Фрања осудио напад као "дивљачки"

И папа Фрања је осудио "дивљачки" напад у цркви у Француској, а Ватикан је саопштио да тероризам и насиље никада нису били прихватљиви.

"Обавештен о дивљачком нападу који је извршен јутрос у цркви у Ници и проузроковао смрт неколицине невиних људи, папа Фрања се у молитви придружио патњи породица и поделио њихову тугу", наведено је у поруци упућеној у његово име бискупу из Нице, пренео је Ројтерс.

Папа Фрања је "најенергичније осудио таква насилна терористичка дела" и позвао француски народ да остане јединствен.

Претходно је портпарол Ватикана Матео Бруни изјавио да је то тренутак бола у времену збуњености и да тероризам и насиље никада не могу бити прихваћени.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво