Читај ми!

Ердоган шаље Макрона на преглед менталног здравља, Париз шокиран

Јелисејска палата саопштила је да је порука турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана француском председнику Емануелу Макрону да "прегледа ментално здравље" неприхватљива. Париз и Анкара у лошим односима још од инцидента на Медитерану средином јуна. Француски амбасадор позван на консултације у Париз.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио је француског колегу Емануела Макрона за "лош третман милиона људи из различитих верских заједница" и препоручио му да "прегледа ментално здравље", што је, још једном, разјарило Париз.

"Какав проблем Макрон има са муслиманима и исламом? Треба му ментални преглед", рекао је Ердоган на скупу своје партије у Кајзерију.

Париз је одмах после Ердогановог говора позвао амбасадора из Анкаре на консултације у Париз, а Јелисејска палата најоштрије је осудила говор турског председника.

Јелисејска палата је Ердоганов речник оценила "неприхватљивим" и изразила чуђење што се председник Турске ни на који начин није огласио поводом убиства наставника у предграђу Париза.

"Захтевамо од Ердогана да промени политички курс, јер је опасан из свих аспеката... Преувеличавање и неваспитање нису метод", саопштила је Јелисејска палата.

Односи Француске и Турске погоршани су још од средине јуна, када су турски ратни бродови, на путу ка Либији опасно запретили француској фрегати, што је довело до размене тешких речи између две земље. 

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара