Читај ми!

Ватрено примирје у Нагорно-Карабаху

Нови сукоби између азербејџанских и јерменских снага у Нагорно-Карабаху упркос апелу Савета безбедности УН зараћеним странама да поштују примирје. Баку тврди да је до сада уништено 230 јерменских тенкова.

Сукоби између јерменских и азербејџанских снага у Нагорно-Карабаху настављени су упркос примирју о којем су се две стране договориле 17. октобра.

Званичници Нагорно-Карабаха оптужили су Азербејџан да је у уторак пре подне извео серију артиљеријских напада, посебно снажних на јужном делу фронта.

Истовремено, јерменско министарство одбране саопштило је да се азербејџанске снаге повлаче у правцу стратешке тачке Кудаферин, које су снаге владе у Бакуу заузеле пре неколико дана.

Портпаролка тог министарства Шушан Степањан објавила је да су јерменске снаге обориле још једну беспилотну летелицу турске производње.

Званичници у Бакуу оптужили су Јерменију за артиљеријске нападе на регион Агдам, који се наслања на Нагорно-Карабах.

Председник Азербејџана Илхан Алијев навео је да је од почетка сукоба, 27. септембра, око 230 јерменских тенкова уништено а 36 заробљено.

"Уништили смо главнину јерменских снага у Нагорно-Карабаху", рекао је Алијев, наводећи да су међу уништеном опремом и противавионски систем С-300, вишецевни бацачи ракета.

Власти у Нагорно-Карабаху су саопштиле у уторак да су у последња 24 сата погинула 43 припадника оружаних снага, односно 772 од почетка непријатељстава.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара