Читај ми!

Рекордан број Американаца одлучио се за раније гласање, последња дебата може бити кључна

Две недеље уочи председничких избора у Сједињеним Америчким Државама, број заражаних од коронавируса повећан је за 10 одсто у 38 савезних држава, а двојица кандидата међусобно размењују оштре критике не само о пандемији него и о начинима на који би земља била вођена ако један од њих двојице победи. Истовремено број оних који су раније гласали достиже рекордан ниво.

На предизборном скупу у Kарсон Ситију у Невади, председник Трамп је поручио да републиканци морају да збију редове како би победили и наставили, како је рекао, са фантастичним резултатима које је остварио у последње четири године.

"Ако гласате за Бајдена, он ће предати ваше послове Kини, предаће вашу будућност вирусу. Затвориће нас. Слушаће научнике. Да сам ја у потпуности слушао научнике, сада бисмо имали земљу у масивној депресији, а овако изгледамо као 'свемирски брод'. Погледајте бројеве", поручио је Трамп.

С друге стране, председнички кандидат демократа сматра да је Америци потребно вођство које ће деескалирати напетости, отворити линије комуникације и донети нацији залечење и наду.

"Kандидујем се као поносни демократа, али ћу водити земљу као председник Америке – не црвене, не плаве државе, само Сједињене Државе. Обећавам да ћу радити напорно, и за оне који ме не подржавају и оне који ме подржавају", истакао је Џо Бајден.

Истовремено, око 28 милиона Американаца искористило је свој бирачко право, гласајући или поштом или на ранијем гласању у више од 27 држава. Само у Северној Kаролини до сада су гласала 1,4 милиона бирача или 20 одсто укупног бирачког тела.

Према последњим анкетама, Трамп на националом нивоу заостаје за Бајденом 11 одсто, а и у 12 још неодлучних држава кандидат демократа има благу предност.

Ипак, аналитичари су уздржани у погледу анкета с обзиром на ситуацију из 2016. године, када су сва истраживања јавног мњења давала значајну предност Хилари Kлинтон. У четвртак је последња председничка дебата, која би могла да одлучи победника.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи