Читај ми!

Штрахе се враћа у политичку арену, очекује гласове Срба који живе у Бечу

Бивши вицеканцелар Аустрије Хајнц Кристијан Штрахе, којег је афера "Ибица" коштала места у Влади и функције председника Слободарске партије Аустрије (ФПО), враћа се у аустријску политику као носилац листе "Тим ХЦ Штрахе" на бечким изборима заказаним за 11. октобар.

За аферу "Ибица", после које је ретко ко помишљао да ће се вратити у политичку арену, Штрахе данас каже да је била манипулативно-криминални политички атентат на њега, који је преживео, и сада на локалним изборима очекује двоцифрен резултат што ће, додаје, изазвати "политички земљотрес".

Штрахе, у изјави за Танјуг, истиче да је увек био и остао пријатељ Срба, а у новој странци омогућио је Аустријанцима српског порекла да се кандидују за висока места. Тако се, на пример, Зоран Ковачевић налази на осмом месту покрајинске листе, и на другој позицији, одмах иза Штрахеа, на листи за 16. бечки округ.

"Позивам све грађане српског порекла да гласају за мене зато што сам увек био и остао искрени пријатељ Срба. И зато што делимо одговорност у очувању нашег хришћанског поднебља и вредности", навео је Штрахе.

Оцењује да су Срби у Бечу одлично интегрисани, а посебно истиче то што у новој домовини не негирају своје српско порекло.

"Код мене, када говорим о пријатељству са Србима, то нису само фразе и празне приче, већ то доказујем делима, за разлику од других", рекао је Штрахе.

Он је додао да Срби, али и грађани из осталих крајева бивше Југославије, представљају најзначајнију заједницу страног порекла, који су, каже, истовремено и велике аустријске патриоте - вредно раде, плаћају порез, поштују закон и тиме дају важан допринос Бечу.

На питање шта се десило након афере "Ибица" - јер се од тврдњи да је прекршио законе, о томе више не говори, већ се све чешће може чути да није учинио ништа противно закону, Штрахе каже да је то био "манипулативно-криминални политички атентат на њега".

"У међувремену је постао доступан транскрипт седмочасовног видео-материјала, и он доказује да сам више од 120 пута емоционално говорио да нисам корумпиран и да ме нико не може купити. Ја увек у свом деловању следим своја уверења и поштујем интересе грађана Аустрије. Читаве те приче су као балони пукли једни за другим", тврди Штрахе.

Он је додао и да га много људи због неправде која му је учињена, данас охрабрује и подржава, и они су ти који желе да се, како каже, "уздигне као феникс из пепела" на изборима 11. октобра.

"Верујем да ће бити могуће изненађење, а можда и политички земљотрес. Верујем да као покрет нећемо само ући у Скупштину Беча, већ и да ћемо остварити двоцифрени резултат и тиме поново постати важан фактор", рекао је Штрахе.

Поруке са којима Штрахеова листа излази у повратничком "походу на бираче" су "Могућа је корона освета са Штрахеом" и "Шта посебно боли моћне - глас за Штрахеа".

 

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи