Читај ми!

Трамп: Излазим из болнице, осећам се боље него пре 20 година

Председник САД Доналд Трамп објавио је на Твитеру да излази из болнице "Волтер Рид" у 18.30 по америчком времену, односно пола сата после поноћи по средњоевропском времену.

Доналд Трамп је на Твитеру написао да излази из војне болнице "Валтер Рид" и да се осећа "веома добро".

"Не плашите се ковида. Не дозволите да он доминира вашим животом. Развили смо за време моје администрације неке веома добре лекове и знање. Осећам се боље него пре 20 година", поручио је амерички председник.

Трампов лекар Шон Конли изјавио је да је председник САД испунио све критеријуме за отпуст из болнице и иако се још не нелази ван опасности, може да иде кући.

"Током последња 24 сата испунио је или премашио све критеријуме за отпуст", рекао је Конли на конференцији за новинаре и додао да је прошло 72 сата откад је Трамп имао грозницу и да има нормалан ниво кисеоника.

"Иако се можда није још нашао сасвим изван опасности, тим и ја смо се сагласили да све оцене, и најважније његов клинички статус, дозвољавају да се председник безбедно врати својој кући, где ће бити под надзором најбољег медицинског тима на свету 24/7", изјавио је Конли.

Амерички председник Доналд Трамп пребачен је у болницу "Волтер Рид" у петак увече, свега 24 часа након што је утврђено да је позитиван на коронавирус