Експлозије у престоници Нагорно-Карабаха, обе стране се хвале успесима на фронту

Оружани сукоби у Нагорно-Карабаху настављени су и током данашњег дана. Недалеко од Степанакерта, престонице области, поподне се чуло неколико експлозија, а у граду се огласила сирена за ваздушну опасност, преноси Спутњик.

Као и претходних дана, у Степанакерту је потпуни мрак јер грађани искључују светло како би омели противника при циљању, а експлозије су се чуле и јутрос.

Портпарол Министарства одбране Јерменије Шушан Степањан саопштила је претходно да су снаге ПВО армије одбране Нагорно-Карабаха обориле азербејџански хеликоптер.

Навела је да је армија одбране Нагорно-Карабаха приликом напада на јединицу оружаних снага Азербејџана "уништила велики број наоружања и људства".

Алијев: Мадагиз је наш 

И друга страна се похвалила успесима на фронту, па је азербејџански председник Илхам Алијев саопштио да је армија његове земље заузела село Мадагиз на линији раздвајања у Нагорно-Крабаху.

"Данас је армија Азербејџана истакла азербејџанску заставу у Мадагизу. Мадагиз је наш", написао је председник на Твитеру.

У разговору за телевизију Ал џазира, Алијев је рекао да се снажно противи ескалирању кризе у Нагорно-Карабаху у регионални конфликт.

"Снажно се противимо томе да овај конфликт прерасте у регионални. То жели Јерменија. Зато измишљају лажне вести о спољниј подршци Азербејџану. Али у исто време, они траже страну подршку за себе", рекао је Алијев.

"Јерменија преценила свој значај" 

Председник Азербејџана је истакао да ће сукоб бити завршен када јерменска војска напусти "њихову територију".

Рекао је да ће након што се сукоби заврше, припадници два народа поново моћи да живе у миру, али није наговестио да ће до краја рата ускоро доћи.

"Мислим да је јерменска влада преценила свој значај на глобалној сцени, преценила је потенцијалну међународну подршку и направила врло озбиљне грешке провоцирајући нас и нападајући нас. Сада трпе врло озбиљне губитке", нагласио је Алијев.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво