Песков: Тврдње Наваљног о Путину увредљиве и неприхватљиве

Тврдње критичара Кремља Алексеја Наваљног о руском председнику Владимиру Путину су увредљиве и неутемељене, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитри Песков. Тас наводи да је Песков тако одговорио новинарима, коментаришући тврдње Наваљног да је руски лидер наводно повезан са инцидентом "тровања".

Коментаришући интервју Наваљног за Шпигл, у којем је говорио о Путину, портпарол Кремља је приметио да је "ова реторика која се граничи са увредама добро познато средство оних који теже да се ставе у исти ранг са шефом државе и тврде да учествују у некој политичкој борби".

"Прави ривали председника у политичкој борби су други људи и снаге, они нису квази и маргинални, већ права опозиција", нагласио је Песков.

"Због тога не сматрамо да је могуће да учествујемо у било којој дискусији у будућности и нећемо давати коментаре или давати било какве изјаве по овом питању," рекао је Песков.

Русија настоји да истражи случај и утврдити узроке инцидента, тврди Песков. Поново је нагласио да за то Русија треба да добије информације од оних који су пронашли трагове тровања у узорцима Наваљног, односно немачких лекара.

Говорећи о Наваљнијевим плановима за повратак у Русију, портпарол Кремља је нагласио: "Сваки руски држављанин може се вратити кући у било ком тренутку и ту нема херојства".

"Они могу да се подвргну лечењу у нашој земљи и то раде готово сви људи. У нашој земљи се спасавају животи, и живот овог пацијента такође је спасен у Русији", приметио је Песков.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи